A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Коли біда одна не ходить - це мабуть про Чорнобаївщину

Дата: 13.07.2017 10:27
Кількість переглядів: 1818

    Фото без опису

    Ще не встигли полатати криші на будинках і ліквідувати наслідки стихії, як в  район прийшло ще одне лихо -  на території Чорнобаївського району вперше виявлено збудник африканської чуми свиней (далі АЧС).

    Громадськість стурбована подальшим розвитком подій, адже в багатьох подвір’ях це є  додаткова харчова та фінансова  підтримка.

   10 липня за результатами відібраних проб біоматеріалу у загиблих тварин  остаточно встановлено діагноз – африканська чума свиней.

   Було терміново скликано  засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якій   згідно нової інструкції по боротьбі з АЧС  прийнято відповідні рішення, якими затверджено плани заходів ліквідації, визначено межі епізоотичних осередків, зони захисту та нагляду.

Фото без опису

   В цей же день  територію села Велика Бурімка Великобурімської сільської ради та територію «Нижньосулинського національного природного парку» (острів Чубарове) Чорнобаївського району Черкаської області оголошено неблагополучними щодо африканської чуми свиней та встановлено   карантин.

Фото без опису

   Також встановлено зони захисту у радiусi 3 км від неблагополучних пунктів від епізоотичного вогнища, як зону високого ступеня ризику та проведено облік наявного свинопоголів’я, клінічне обстеження свиней, попереджено власників свиней про заборону продажу, переміщення, вигульного утримання та забою тварин, перекопано польові шляхи, які ведуть із цієї зони ризику.

Фото без опису

    На виїздах, в’їздах  сіл Велика Бурімка, Лящівка,  Мохнач встановлено чотири стаціонарні карантинні ветеринарно-поліцейські пости, які облаштовано всім необхідним для цілодобового чергування. 

Фото без опису

    Були визначені місця та викопані траншеї для спалення та місця захоронення решток тварин в населених пунктах Велика Бурімка, Михайлівка, Лящівка, яке буде проводитись під контролем управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі.   

У встановленій зоні нагляду в радiусi 10 км від зовнішніх меж зони захисту, в межах території району,  заборонено:

- ввезення чи вивезення з господарств усіх форм власності живих свиней, продукції з них та репродуктивного матеріалу протягом 40 днів з дня проведення дезінфекції в спалаху (неблагополучному пункті), крім випадків вивезення свиней на забій під контролем компетентного органу на визначеному ДНПК переробному підприємстві або забійному пункті;

-  торгівля на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів.

   Наразі вживаються заходи для ефективної локалізації та недопущення поширення збудника АЧС, адже африканська чума вже набула характеру національного лиха –поряд із війною, економічною кризою, буревіями  та іншими бідами.

                                                                                                                                            За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                                                                                           інформаційної діяльності та звернень   громадян             апарату райдержадміністрації

.      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь